Bērni gatavo maltīti! Miķeļdienas atzīmēšana
Ikvienai klasei bija iespēja gatavot ēdienu izremontētajā un labiekārtotajā mājturības kabinetā. Gatavošanas laikā skolēni runāja par Miķeļdienas (rudens saulgriežu) nozīmi ne tikai sendienās, bet arī mūsdienās. Svarīgs bija arī jautājums par augļu un dārzeņu nozīmi cilvēka uzturā. Notika spraigas diskusijas par vietējās ražas patēriņu un ko dabai nodara augļu un dārzeņu transportēšana no citām valstīm.
Skolēni izvēlējās gatavot dārzeņu salātus ar sieru, Olivjē un grieķu salātus, cept picu ar dārzeņiem, kā arī gatavot dārzeņu čipsus un citus gardumus.
Skolēni atzina, ka viņiem patika gatavot. Tapat viņi novērtēja iespēju iemācīties jaunas receptes un nogaršot kaut ko līdz tam nemēģinātu.