Tālr.: +371 28643874 Krimuldas 2, Rīga, LV-1039

 

SKOLAS DZĪVE no 2007./2008. mācību gada

Notikumi 2019./2020. mācību gadā

Unikāls projekts – stipendiju atbalsta programma

Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un VAS Latvijas Loto kopā īsteno unikālu projektu – stipendiju atbalsta programmu. Arī šogad katras Latvijas vidējās izglītības iestādes izlaiduma klašu viens skolēns saņēma 500 eiro stipendiju. Stipendija piešķirta privātās vidusskolas "Klasika" 2019./2020.mācību gada 12. klases absolventei VALERIJAI ANGERMANEI par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, ieguldījumu Skolas attīstībā. APSVEICAM!

19 . jūnijsLasīt vairāk

Noslēdzām neparasto mācību gadu!

Tas nebija viegli, bet centāmies pielikt visas pūles, lai tālmācības process ļautu mums sasniegt vēlamo rezultātu. Kopā daudz iemācījāmies, ieguvām prasmes, un ceram, ka tās būs noderīgas un izmantojamas turpmākajā darbā.

29 . maijsLasīt vairāk

Svinam Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu

Ritot aprīļa mēneša pēdējai dienai, skolas KLASIKA kolektīvs pulcējās pavisam netradicionālā veidā … ZOOM konferencē, lai pieminētu Latvijas valsts vēsturē tik nozīmīgo datumu – 4. MAIJU.

30 . aprīlisLasīt vairāk

Skolas gaitu tautasdziesmas

Rīgas skolēnu mūsdienīgie dzejas darbi par skolu, skolotājiem, draugiem un piedzīvojumiem starpbrīžos apkopoti izdevumā "Skolas gaitu tautasdziesmas“. Grāmatas satura veidošanā piedalījās pamatskolas un vidusskolas skolēni, arī mūsu skolas skolēni.

25 . aprīlisLasīt vairāk

Skolā tradicionāli tiek rīkota skolēnu radošo un projekta darbu izstāde

No 20. līdz 24. aprīlim skolā tradicionāli tiek rīkota skolēnu radošo un projekta darbu izstāde. Attālinātās mācības mums šogad piedāvā jaunas iespējas arī Skolas pasākumu organizēšanā. Izstādes virtuālais formāts palīdzēs skolotājiem, vecākiem un skolēniem iepazīties ar izzinošiem un interesantiem skolēnu darbiem dažādos mācību priekšmetos un klasēs, padarīt mūsu izglītības procesu atvērtāku!

18 . aprīlisLasīt vairāk

Mēs esam 25 Latvijas skolu skaitā, kas saņēmušas e-Twinning sertifikātu 2020. - 2021.

Mēs esam 25 Latvijas skolu starpā, kuri pierādījuši, ka attīstām savas digitālās prasmes, mācot skolēnus droši darboties tīmeklī, veidojot radošu un inovatīvu skolas vidi. Par to liecina iegūtais sertifikāta eTwinning school statuss 2020.-2021. gadam.

30 . martsLasīt vairāk

Kopā mēs ļoti centīsimies darīt visu iespējamo

Mēs lepojamies ar saviem kolēģiem, pateicamies vecākiem un vēlām mūsu skolēniem veiksmi mācībās!

26 . martsLasīt vairāk

DZĪVEI GATATAVS! Šodien Latvijas Zvērinātu notāru padomes pārstāvis.

Ar nodarbību Privātā Vidusskolā "Klasika" uzsāka savas gaitas skolu programmā "Dzīvei gatavs". Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja vietniece Anta Maldupe-Krūmiņa ar jauniešiem runāja par to, kā zvērināts notārs var palīdzēt dzīvot droši un veiksmīgi un kā notāra zināšanas cilvēkam var noderēt reālajā dzīvē.

26 . martsLasīt vairāk

Skolas avīze "Klasika Times" marts 2020, Nr. 48

Katram mākonim ir zelta maliņa, proti, šis ir arī jaunu iespēju un prasmju laiks – skolēniem strādāt patstāvīgi, savukārt, skolotājiem pilnveidot prasmes lietot tehnoloģijas attālinātai apmācībai.

21 . martsLasīt vairāk

Pasaku rīts angļu valodā 1.-4. klases

6. martā privātajā vidusskolā "Klasika" notika tradicionāli skaists un pavasarīgs pasākums - angļu valodas rīts sākumskolā - ar pasakainu nosaukumu "Our Fairy Wonderland"!

9 . martsLasīt vairāk

Konkursa „Matemātiskā daudzcīņa” rezultāti

Privātajā vidusskolā „Klasika” 2020. gada 27. un 28. februārī norisinājās Rīgas skolu konkurss „Matemātiskā daudzcīņa”.

1 . martsLasīt vairāk

Droša interneta diena

Mēs, 9. klases skolēni, mācību dienu 11. februārī sākām ar spēli. Vispirms pāros izvēlējāmies vienu no desmit komiksiem, kuros attēlotas situācijas saistībā ar drošību internetā.

12 . februārisLasīt vairāk

Gatavojam svētku sviestmaizītes

Mājturības stundās 2.a, 3.a un 2.b klases skolēni gatavoja svētku sviestmaizes. Katrs skolēns radoši izpaudās ar savu ideju un orģinālu izpildījumu.

21 . janvārisLasīt vairāk

"Barikāžu laiks"

16. janvārī 2.a, 3.a un 4. Klases skolēni apmeklēja Latvijas Nacionālo vēstures muzeju. Ekskursijas tēma bija „Barikāžu laiks”. Skolēniem bija ļoti interesanti. Lai arī klases stundās daudz esam runājuši par šo laiku, skolēni uzzināja daudz ko jaunu.

20 . janvārisLasīt vairāk

Dizaina domāšanas darbnīca

Skolu programmas “Dzīvei gatavs” ietvaros 15. janvārī 9. un 10. klases skolēni devās mācību ekskursijā uz IT uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāli.

16 . janvārisLasīt vairāk

"Izskrien ziemu"

Tā kā šogad laika apstākļi nelutina ar ziemu un baltu sniedziņu, mūsu skolas skolēni 15. janvārī piedalījās sporta skolotājas Elīnas Lūses organizētajā pasākumā "Izskrien ziemu".

16 . janvārisLasīt vairāk

Apvienības "Perforācija" izrāde "Plastmasas huligāni"

Sadarbībā ar “Plastmasas pārstrādes studiju” izrāde reizē bija arī darbnīca, kurā bērniem kopā ar aktieriem bija iespēja pašiem izpausties un pārstrādāt plastmasas atkritumus.

10 . janvārisLasīt vairāk

Skolas avīze "Klasika Times" decembris 2019, Nr. 47

Bieži gadu mijā skan apņemšanās mainīties. Vienmēr ticam, ka, mainoties gadiem, jaunais būs apvīts ar brīnumiem, kurus gaida gan jauns, gan vecs. Vienmēr ticam, ka katrs gads nāks ar lielāku veiksmes devu un vēlmju piepildīšanos. Un katru gadu no jauna skan atziņa, ka katrs pats esam savas laimes kalējs.

31 . decembrisLasīt vairāk

FOTO. Ziemassvētku pasākums 2.a-6.a klase

Laiks ir vērtība, kuru izprotam, gadiem ejot, tāpēc vietā būtu novēlējums - dzīvojiet ar aizrautību! Izziniet jauno, gremdējieties vēl neizzinātās un neiepazītās dzīlēs! Izvirziet savus pieņēmumus, apstipriniet vai noliedziet tos, bet, galvenais, DARBOJIETIES savai izaugsmei!

19 . decembrisLasīt vairāk

Balets, balets, balets ...

Iniciatīvas „Latvijas skolas soma” ietvaros 14. decembrī sākumskolas skolēni apmeklēja Latvijas Nacionālās Operas un Baleta teātri, noskatoties baleta izrādi „Riekstkodis”.

15 . decembrisLasīt vairāk

Iniciatīvas “Latvijas Skolas Soma” ietvaros 5.a. un 5.b klašu skolēni apmeklēja pastāvīgo ekspozīciju Rīgas Biržā

Mums bija aizraujoša ekskursija, kur ar gleznu un eksponātu palīdzību mēs iepazināmies ar dažādiem laikmetiem - no mūmijas laikiem līdz pat mūsdienām.

6 . decembrisLasīt vairāk

Iniciatīvas "Latvijas skolas soma" ietvaros uz Stikla darbnīcu Rīgā

Iniciatīvas "Latvijas skolas soma" ietvaros 8.a un 8.b klases skolēniem bija iespēja apmeklēt Stikla darbnīcu Rīgā, lai iepazītos ar stiklinieku darba ikdienu, kā arī pašiem darboties, sekmējot skolēnu radošumu un emocionālo attīstību.

5 . decembrisLasīt vairāk

Novembris „Klasikā”

Uzreiz pēc skolēnu rudens brīvdienām tika atvērta visu klašu pierakstīšanās projekta darbam par Rīgas apkaimju pētīšanu „Esi daļa Rīgas!”, kuru skolēni veica kopā ar klases audzinātāju, sociālo zinību un latviešu valodas skolotājām.

1 . decembrisLasīt vairāk

Iniciatīvas “Latvijas Skolas soma” ietvaros skatāmies filmu “Dvēseļu putenis”

Mūsu skolas skolēni novembrī apmeklēja kinoteātri, lai noskatītos jauno latviešu filmu “Dvēseļu putenis”. Šī filma ir par Latvijas neatkarības izcīnīšanu, par dzimtenes mīlestību un varonību.

30 . novembrisLasīt vairāk

4.a un 6.a klases skolēni apmeklēja uzņēmumu Baltic3D.eu

Mums tika parādīts kā darbojas 3D printeri un kā strādā uzņēmums. Ekskursija bija ļoti interesanta un aizraujoša. Skolēni ir sajūsmā par plašajām iespējām 3D tehnoloģijās.

27 . novembrisLasīt vairāk

FOTO. Mārtiņdienas tirgus skolā

08.11.2019 skolas telpas pieskandināja Mārtiņdienas gadatirgus. Kā jau kārtīgā tirgū, bija gan pārdevēji, gan pircēji, Tirgus apmeklētāji varēja izvēlēties gan gardumus, gan mājražotāju darinājumus.

11 . novembrisLasīt vairāk

Iniciatīvas "Latvijas skolas soma" ietvaros uz Raiņa un Aspazijas muzeju

Prezentācijā par Raiņa ieviestajiem jaunvārdiem mēs uzzinājām, ka Rainis darinājis šādus jaunvārdus, kas iepriekš valodā nav bijuši - junda, baisms, zvērests, garlaiks, sarkanstari, noziegušies… .

9 . novembrisLasīt vairāk

Iniciatīvas “Latvijas Skolas Soma” ietvaros uz Rīgas Motormuzeju

2019. gada 5. novembrī 6.a un 6.b klases skolēni Iniciatīvas “Latvijas Skolas Soma” ietvaros devās uz Rīgas Motormuzeju

5 . novembrisLasīt vairāk

Skolas avīze "Klasika Times" oktobris 2019, Nr. 46

Mūsdienīga skola nav kvantitatīvs rādītājs ar 40 minūšu stundām, atzīmju pelnīšanu un desmit mācību priekšmetiem, kuri visiem jāzina. Mūsdienīga skola ir kvalitatīvs rādītājs, kad bērnam patīk tas, ko viņš dara

25 . oktobrisLasīt vairāk

Foto orientēšanās sacensības skolā

15. oktobrī skolā norisinājās foto orientēšanās sacensības, kurās piedalījās 8 komandas (20 skolēni). Uzdevums bija: pēc iespējas ātrāk atrast vietas skolā pēc attēla un šo vietu nofotografēt kā pierādījumu, ka ir atrasta.

18 . oktobrisLasīt vairāk

Jelgavas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apmeklējums

Iesākumā šķita, ka šī ir tik zināma profesija – ugunsdzēsējs. Un tomēr, ieguvām tik plašu ieskatu ugunsdzēsēju ikdienā, uzzinājām tik daudz jauna, par ko līdz šim pat nespējām iedomāties!

17 . oktobrisLasīt vairāk

Skolēni aizbrauca uz SWEDBANK Finanšu laboratoriju

Pirms brīvlaika baudīšanas 5.a un 5.b klases skolēni aizbrauca uz SWEDBANK Finanšu laboratoriju, lai veicinātu un pilnveidotu finanšu pratības, mudinātu pieņemt pārdomātus lēmumus, kā arī kā rīkoties ar savām finansēm.

16 . oktobrisLasīt vairāk

Putni man apkārt

Mūsu skolas skolēni šogad no 14. septembra līdz 5. oktobrim piedalījās zīmējumu konkursā “Putni man apkārt”.

10 . oktobrisLasīt vairāk

KĀ RADOŠI VEIDOT BIZNESA IDEJAS

3. oktobrī notika pirmā nodarbība „Radošums uzņēmējdarbībā”. Katrs skolēns internetā izvēlējās sev „mīļu” bildi. Trīs līdz piecu skolēnu komandās vienojās par vienu no attēliem.

10 . oktobrisLasīt vairāk

Skolā notika lieliski svētki – Skolotāju diena

4. oktobrī mūsu skolā notika lieliski svētki – Skolotāju diena. Par godu šiem svētkiem mūsu skolas «Klasika» audzēkņi sagatavoja prezentācijas, intelektuālas spēles un pat palīdzēja skolotājiem stundu vadīšanā!

9 . oktobrisLasīt vairāk

Dzejas dienas

Gan jokojoties, gan nopietni prātojot pagājušas literatūras stundas septembrī, taču sarunas par Rīgas apkaimēm vēl turpināsies, kad visi kopā gatavosimies Latvijas dzimšanas dienai novembrī.

1 . oktobrisLasīt vairāk

Aptauja. Pētnieciskās dienas "Putnu rallijs". Mācību pētnieciskais laukums: „3D putnu barotavas”

Kāpēc putnus vajadzētu piebarot ziemā? Ko tiem vislabāk dot? Un kā to darīt, lai palīdzētu izdzīvot? Šos un citus jautājumus mēs apspriedām radošajā darbnīcā “3D Bird Feeders”

9 . septembrisLasīt vairāk

Skolas pētnieciskās dienas "Putnu rallijs" 04.-06.09.2019

Jaunas tehnoloģijas izglītībā, darbs komandā, kreatīva vide, zinātnisks redzesloks – lūk, kas vieno visus mūs šajās dienās!

2 . septembrisLasīt vairāk

Skolas avīze "Klasika Times" septembris 2019, Nr. 45

Veiksme ir tad, kad, ejot pretī savai izaugsmei, mēs iedvesmojam arī citus. Lai jaunais mācību gads atnes visiem jaunu atklājumu prieku un sasniegumus! Zināšanas dara cilvēku spēcīgāku, gudrāku, labsirdīgāku, kompetentāku, palīdz atklāt patiesību, veikt zinātniskus atklājumus un izzināt dabas noslēpumus.

31 . augustsLasīt vairāk