Tālr.: +371 28643874 Krimuldas 2, Rīga, LV-1039

 

SKOLAS DZĪVE no 2007./2008. mācību gada

Notikumi 2016./2017. mācību gadā

12. klases izlaidums „Balle uz kuģa” Privātajā vidusskolā “Klasika” 2017.gada 9.jūnijā.

): Labdien! Sveicu jūs uz komfortablā lainera „Klasika” trešā stāva klāja! „Klasikai” nākamā būs 25. sezona. Bet šodien ir beidzies mūsu bērnu divpadsmit gadus ilgais skolas laika kruīzs, un par godu tam sarīkota balle.

9 . jūnijsLasīt vairāk

Skolas festivāls "Daba iedvesmo"!

“Skaistākais, ko mēs varam piedzīvot, ir nezināmais. Tā ir emocija, kas ir patiesas mākslas un īstas zinātnes pamatā.“ / A. Einšteins

31 . maijsLasīt vairāk

Izstāde „Hiperreālisms Virziena variācijas Latvijā”

Vai reālisms mākslā patiesi ir reāls? 10. maijā 8.a, 10.a, 11. a klases skolēni izstāžu zālē „Arsenāls” iepazina hiperreālisma virziena izpausmes mākslā – izstādē „Hiperreālisms Virziena variācijas Latvijā”. Te bija skatāmi Latvijas spilgtāko mākslinieku – virziena pārstāvju darbi, kuri ļāva gan atgriezties padomju pagātnes realitātes izpratnē, gan atklāja mūsdienu pasaules fragmentus. Izstāde aptvēra 50 gadu periodu – no 1967. līdz 2017. gadam tapušus 170 darbus.

21 . maijsLasīt vairāk

5.a klases literatūras stundas!

5.a klases skolēni Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālēs vēro vecmeistaru gleznas un iztēlojas to stāstus...

15 . maijsLasīt vairāk

5.a klase LU Botāniskajā dārzā!

2016./2017.m.g. nu ir noslēdzies. Un mācību gada noslēgumu 5.a klase nolēma pavadīt LU Botāniskajā dārzā, pētot augus, kukaiņus, putnus un smeļot dabas enerģiju jauniem piedzīvojumiem. Rododendri zied krāsu krāsās, plaukst ceriņi, jasmīni, īrisi un peonijas, apkārt zuz bites, un skaidrs, ka vasaras brīvlaiks ir sācies.

15 . maijsLasīt vairāk

1.a klase piedalās pastmarku konkursā „Mana ģimene – SUPERKOMANDA”

Ne tikai ģimene ir komanda, bet arī 1.a klases kolektīvs ir īsta superkomanda, kas kopā darbojas, palīdz cits citam, rotaļājas un atbalsta viens otru jebkurā situācijā.

15 . maijsLasīt vairāk

"3D tehnoloģiju izmantošana eTwinning projektos"

No 30. marta – 01.aprīlim Albert Hotel, Dzirnavu iela 33, Rīgā mūsu skolas matemātikas skolotāja Tatjana Vinokurova kopā ar citu Latvijas skolu skolotājiem piedalījās ES programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā „Erasmus+” aktivitātes eTwinning pedagogu profesionālās kompetences pilnveides seminārā

1 . aprīlisLasīt vairāk

Skolēni izstādē izvēlas savus laureātus

29. martā LNNM mūsu skolas 8.a, 10.a un 11.a klases skolēni apmeklēja Purvīša balvas laureātu izstādi, lai izvērtētu, kuram no astoņiem darbiem viņi gribētu piešķirt balvu.

29 . martsLasīt vairāk

7.a klases atvadu sveicieni martam – latviskā haika un atmiņas par labāko ziemas piedzīvojumu

Mazas lāstekas pil no jumtiem, bet ledus uz ietvēm mēģina pierādīt, ka ir stiprāks par sauli. Aukstais Latvijas klimats liek sniegam snigt marta vidū, bet nākamajā dienā pēc puteņa saule veic genocīdu pret sniegu. Rītā agrā „uzsniga sniedziņš balts, balts kā vissmalkākie milti”, un es – skolēns nolēmu: jābrauc snovot! Taureņi gatavojas sākt lidot apkārt, kaut nu nenosaltu. Sniegs tik krīt un kūst, krīt un kūst, un pavasaris nāk un nenāk, nāk un nenāk. Paiet?

28 . martsLasīt vairāk

OLRIHA KRUMINA DARBU KOPIJAS

“Sauciet to kā gribat. Es to saucu par impulsīvismu. Es uzskatu gleznu par visu to impulsu kopumu, ko izjūtu gleznojot. Skatītājs saņem tik daudz pārdzīvojumu, cik gleznotājs ieliek. Uzskatu, ka manā gleznā nedrīkst būt viss skaidri pateikts. Es gribu, lai skatītājs piedalās pie gleznu radīšanas.”

11 . martsLasīt vairāk

8. MARTS!

Ik pavasari, ik pavasari – vai nenotiek jauni brīnumi? Vai rozes nezied sārtāki, vai līdzi ziedēt tu negribi? Vai mākoņi nelido vieglāki, vai līdzi lidot tu neiesi? Nu saki! (Aspazija)

8 . martsLasīt vairāk

Rīgas Dabaszinību skola

Skolēniem bija jānosaka pazīmes, pēc kādām var atpazīt augus, par to esamību arī pārliecināties gan siltajā, gan aukstajā siltumnīcā. Tad bija jāatpazīst augu sēklas, jāmin mīklas, jādarbojas ar interaktīviem augu noteicējiem, un tas bija to vērts.

10 . februārisLasīt vairāk

Intelektuālā maratona norise

Janvāra beigās skolā norisinājās nu jau par skolas tradīciju kļuvušais Intelektuālais maratons. Maratona mērķis: personības pašattīstības veicināšana skolēnos un skolotājos.

30 . janvārisLasīt vairāk

J. Dimitera „Priekškara paslēpes” rosina jautāt un domāt

18. janvārī 8.a, 10.a un 11.a klases skolēni LNMM apmeklēja Jura Dimitera darbu izstādi „Priekškara paslēpes”. Izstādē varēja iepazīties ar gandrīz 300 četrdesmit gadu laika periodā tapušiem darbiem.

18 . janvārisLasīt vairāk

Pedagoģiskās padomes sanāksme 3. janvārī – kā ar mājasdarbiem?

Kad skolēni vēl bauda Ziemassvētku brīvdienas, skolas telpas ir klusas un vēl atgādina par aizvadītajiem skaistajiem svētkiem, pedagogi tikās sanāksmē, kuras vadošā tēma: Skolēnu patstāvīgie jeb mājas darbi. Ar šo jēdzienu tiek domāts jebkurš mācību darbs, kas skolēniem jāveic patstāvīgi: stundas mācību tēmu nostiprinoši uzdevumi, projekti, esejas, pētnieciskie un radošie darbi utt.

3 . janvārisLasīt vairāk

Priecīgus svētkus!

Lai svētku mirdzumā dzimst ticība, cerība un mīlestība jauniem darbiem un sapņiem! Gaišus Ziemassvētkus un radošu Jauno 2017. gadu!

23 . decembrisLasīt vairāk

Ziemassvētku keramikas izstāde!

Jau atkal ir pienācis laiks keramikas pulciņa darbiņu izstādei. Ziemassvētku laikā, un kā jau katru gadu, labākos skolēnu darbus izstādām plašākai apskatei. Izstāde bija skatāma no 8. līdz 21. decembrim.

21 . decembrisLasīt vairāk

Ziemassvētku noskaņas un semestra noslēgums skolā

Gada nogale pirms skolēnu brīvdienām, kā ierasts, saistās ar steigu un aizņemtību, - jāpagūst gan labi paveikt mācību darbu, lai iegūtie vērtējumi sniegtu gandarījumu par sasniegumiem mācībās, gan jāgatavojas svētku pasākumiem.

15 . decembrisLasīt vairāk

Brücken Bauen in Europa! Brīvlaiks ar vācu akcentu

Beidzās rudens brīvlaiks, bet «pēcgarša» vēl palika: pagāja tas daudziem skolēniem un skolotājiem ar «vācu akcentu».

20 . novembrisLasīt vairāk

Latvijas Republikas Proklamēšanas diena

„Es esmu no četriem novadiem austs, - Kā četrām jostām pie zemes šīs siets.” Šogad skolā gatavošanās Latvijas dzimšanas dienai aizsākās reizē ar novembri – visu klašu skolēni Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītā pētījumā izzināja četrus Latvijas novadus:

18 . novembrisLasīt vairāk

Mēs Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā

Diena, kad tika atvērtas Dainu skapja durvis un atvilktnes...

14 . oktobrisLasīt vairāk

30.09.2016. - Skolotāju diena!

„Viss pāriet – viss – bet nezūd it nekas, Un labie darbi atmaksājas visi, tik ne vien tev, bet – citiem.” (Rainis)

30 . septembrisLasīt vairāk

MĀCĪBU EKSKURSIJA LNMM – J. ROZENTĀLA MĀKSLAS IZPĒTE

Šī gada 28. septembrī mūsu skolas 8.a, 10.a un 11.a klases skolēni apmeklēja izcilā latviešu mākslas vecmeistara Jaņa Rozentāla darbu izstādi Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā. Izstāde veltīta mākslinieka 150 gadu jubilejas svinībām, un tajā eksponēti daudzi darbi, kuri nav bijuši publiski skatāmi, tāpat izveidota plaša ekspozīcija, kura sniedz ieskatu mākslinieka dzīves gaitās.

28 . septembrisLasīt vairāk

22.09.2016. - Dzejas dienu pasākums - “Sirds uz perona”!

„Kaut man vaļā tikt, no tā vaļā tikt, kas man zemes smagumu klāt grib likt. Man kā mākonim visam pāri iet, un dzīves blāzma tomēr mūžam zied.” (A. Čaks)

22 . septembrisLasīt vairāk

MĀCĪBU EKSKURSIJA - Jūrmalas brīvdabas muzejs

Kādā jaukā septembra rītā 1., 2. un 3. klase devās pētīt visu, kas saistīts ar ūdeni. Mēs braucām uz purvu, Jūrmalas brīvdabas muzeju un jūru. Vispirms devāmies izzināt Jūrmalas brīvdabas muzeju, iepazīties ar jūrmalnieku senākās pamatnodarbes – zvejniecības vēsturi.

9 . septembrisLasīt vairāk

07.-09.09.2016. - PĒTNIECISKĀS DIENAS „UZ VIĻŅA”

Mūsu skolā pēc dažām mācību dienām no 7. – 9.septembrim norisinājās pētnieciskās dienas „Uz viļņa”, kurās piedalījās visi 5. – 12. klašu skolēni, klašu audzinātāji, kā arī mācību priekšmetu skolotāji, skolas vadība.

9 . septembrisLasīt vairāk

1. septembris – Zinību diena!

Mēs gaidām septembri kā senu draugu, ar kuru tikties vienmēr prieks, - Mēs līdz ar skolu visi mazliet augam, bet rudens ziedos vasara vēl mirdz.

1 . septembrisLasīt vairāk

SUMMER HOLIDAYS ABROAD - EXPANDING YOUR PERSONAL HORIZONS!

Every summer Klasika students travel to the UK to study English, make new friends, take part in fascinating activities, go on trips around Britain. This summer our students visited Clifton College in Bristol, Merchiston Castle School in Edinburgh and Sidcot School in the south-west of England.

30 . augustsLasīt vairāk