Tālr.: +371 28643874 Krimuldas 2, Rīga, LV-1039

 

SKOLAS DZĪVE no 2007./2008. mācību gada

Notikumi 2015./2016. mācību gadā

9.a klases IZLAIDUMS - „Spēlē,spēlmani, visu mūžu...”

18.jūnijā „Klasikā” izskanēja arī 9.a klases izlaidums. „Spēlē,spēlmani, visu mūžu...” – A.Čaka motīvs bija mācību gada „atslēga” literatūrā un arī pamatskolas beigšanas svētkos. Dzīve ir kā spēle, kuru katrs spēlējam pēc dažādiem noteikumiem. Galvenais ir mūsu spēja, māka un griba rīkoties visatbilstošāk šīm situācijām. Svarīgākais ir spēli spēlēt kopā, kurā katram jāizdara savs gājiens, paliekot godīgam pret sevi un citiem.

18 . jūnijsLasīt vairāk

Pedagoģiskā sēde

6. jūnijā, kad skolēniem sākusies vasaras atpūta, skolotāji bija sapulcējušies uz pēdējo pedagoģisko sēdi šajā mācību gadā. Direktores vietniece Ināra Volksone iepazīstināja ar skolā rīkotās skolēnu aptaujas rezultātiem. Aptaujas mērķis bija uzzināt, kāda skolēnu redzējumā ir skola un kādas izmaiņas skolā būtu vēlamas. Aptaujā bija izteikti daudzi viedokļi, kuri būtu vērā ņemami, piemēram, ieviest vairāk praktiskas darbošanās stundās, kā arī ierobežot stundu skaitu, lai nezustu uzmanība; skolēni labprāt dzirdētu vairāk atzinīgu vārdu no skolotājiem par paveikto; izvērtējams bija arī rosinājums vairāk iesaistīties starptautiskos pasākumos, organizēt ārzemju ekskursijas. Aptaujas rezultāti bija noderīgi, lai izvērtētu skolas prioritātes jaunajam mācību gadam.

6 . jūnijsLasīt vairāk

12.a klases IZLAIDUMS - DĀRZA SVĒTKI!

"Dzīvības dārza vārtiņi ir vaļā - ienāc!" Nozīme ir tikai tam ceļam, ko tieši tagad ejam. Nevis dzenamies pakaļ vakarējam vējam. Es klanos gaismai, kura tagad krīt un ceļam, kuru ejam.

3 . jūnijsLasīt vairāk

Mācību gada noslēguma izbraukuma pasākums!

27. maijā mācību gada noslēgums, kā ierasts, tika atzīmēts brīvā dabā, - izbraukumā uz Brīvdabas muzeju. Tajā devās gan skolotāji, gan 1. – 12. klašu skolēni un viņu vecāki. 27. maijā mācību gada noslēgums, kā ierasts, tika atzīmēts brīvā dabā, - izbraukumā uz Brīvdabas muzeju. Tajā devās gan skolotāji, gan 1. – 12. klašu skolēni un viņu vecāki.

30 . maijsLasīt vairāk

Mācību gada noslēguma pasākums!

30. maijā skolā norisinājās 2015./2016. mācību gada svinīgais noslēguma pasākums, tajā sapulcējušies bija visi pirmo līdz divpadsmito klašu skolēni. Pasākuma galvenais vadmotīvs – skolēnu sasniegumu izvērtējums mācību gada garumā.

30 . maijsLasīt vairāk

Literārā otrdiena - Tikšanās ar bērnu dzejniekiem.

24. maijā 2.b un 3.b klases skolēni apmeklēja Rīgas Centrālo bibliotēku. Tur norisinājās tikšanās ar bērnu dzejas autorēm Regīnu Maskajevu un Jeļenu Romaņenko.

24 . maijsLasīt vairāk

12.a klases atsvētības

13. maijā mūsu skolas 12.a klase piedzīvoja netradicionālu pasākumu – Atsvētības. Kā zināms, parasti iesvēta jaunos – desmito klasi. Bet, tā kā mūsu divpadsmitajiem nav bijušas atmiņā paliekošas iesvētības, mēs, 10.a klase izlēmām pārsteigt divpadsmito klasi un sarīkot viņiem atsvētības. Galu galā, kaut kas jautrs arī ir jāatceras no skolas, nevis tikai mācības, mācības un mācības.

13 . maijsLasīt vairāk

MĀKSLAS DIENAS "KLASIKA"

2016. gada maijā mūsu skolā gaidāmi mākslas svētki – “Mākslas dienas”. Šie svētki apvienos gan jaunāko , gan vecāko klašu skolēnu spēkus vienā kopīgā projektā – skolas vides estētiskā noformējuma izveidē. Skolēni, mākslas skolotāju vadība, apgleznos skolas žogu, lai mūsu apkārtne rosinātu uz radošu un estētisku ikdienu. Mākslas dienas noritēs no 2. līdz 6. maijam! Vizuālās mākslas skolotāja Vivita Rūtere

10 . maijsLasīt vairāk

Deju konkurss „Aicinām jūs uz valsi”

6. maijā skolā norisinājās deju konkurss „Aicinām jūs uz valsi”. Tajā piedalījās 1. – 4. klašu skolēni. Dejas māksla ir skaista, tās kustības izkoptas gadu desmitiem ilgi. Deja – tā ir maza dzīve, kuru izdzīvo ar visām sajūtām un nodod vērotājam, un katrai dejai tās ir citādas.

6 . maijsLasīt vairāk

Vispasaules pasākums “STEM Discovery Week 2016”

No 22. līdz 29. aprīlim notika vispasaules pasākums “ STEM Discovery Week 2016”. Šīs akcijas ietvaros 10. un 11. klases skolēni apmeklēja Rīgas Aeronavigācijas Institūtu, kur iepazinās ar institūta darbību: ar izglītības virzieniem un programmām, kuras piedāvā institūts, ar uzņemšanas nosacījumiem, kā arī ar studentu dzīvi institūtā.

29 . aprīlisLasīt vairāk

Projekta darba prezentācija "Fizika angļu valodā"

Nu jau par tradīciju kļuvuši projekti 12. klasēm, kuru mērķis ir angļu valodas lietošana eksaktajos priekšmetos. Šogad izvēlētais mācību priekšmets bija fizika, kas galvassāpes sagādā ne vienam vien skolēnam un nu vēl angliski. Interesanti atzīmēt, ka šogad vairāki skolēni savu tēmu izdomāja paši un lieliski tika galā.

22 . aprīlisLasīt vairāk

Balvas „Rīgas Lauva” ieguvēji – SMU „B.B.B.” Pavasara gadatirgū

Šogad Junior Achievement Latvija organizētais Pavasara gadatirgus norisinājās 24. un 25. martā tirdzniecības centrā „Domina”. Pirmajā gadatirgus dienā – 24. martā piedalījās 91 skolēnu mācību uzņēmums no Rīgas skolām un 9 studentu mācību uzņēmumi.

24 . martsLasīt vairāk

„Matemātiskā daudzcīņa”

Šī gada 02. un 03. martā „Klasika” jau ceturto reizi organizēja starpskolu olimpiādi matemātikā –„Matemātiskā daudzcīņa”, kurā piedalījās vairāk par astoņdesmit 3.un 4. klases skolēni no 20 skolām.

3 . martsLasīt vairāk

Meridian Mākslas konkurss!

1. martā RIMS norisinājās Meridian Mākslas konkurss "Pasaules krāsas" , kurš tiek rīkots jau 3. gadu pēc kārtas. Tajā piedalījās pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni no Rīgas skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm. Šī bija lieliska iespēja mazajiem māksliniekiem parādīt savu talantu un iegūt labas balvas. Liels paldies visiem zīmēšanas pulciņa dalībniekiem, kas piedalījās! Ilona Biezaite

1 . martsLasīt vairāk

46. Vācu valodas Valsts olimpiāde

26. februārī beidzās 46. vācu valodas valsts olimpiāde 10.-12. klašu skolēniem un valsts komisija izsludināja rezultātus: mūsu Nikolajs Mihejevs no 10B klases ieguva Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrijas atzinību! Tas ir ļoti ievērojams sasniegums, jo no divdesmit Latvijas finālistiem bija tika četri izglītojamie no 10. klases. Apsveicam!

26 . februārisLasīt vairāk

4. starptautiskais festivāls - konkurss "Puškina rudens 2015"

Kopvērtējumā Privātā vidusskola “Klasika” ieguva godalgoto 3. vietu šajā starptautiskajā konkursā, kā arī skolēni, kas ar saviem zīmējumiem piedalījās festivālā, saņēma – Dalībnieka veiksmes diplomu. Apsveicam un vēlam veiksmi nākamajos konkursos! Vizuālās mākslas skolotāja Vivita Rūtere

16 . februārisLasīt vairāk

Literārā balle "Visi ceļi ved uz mīlestību"

Literārās balles iespaidi 7a klasē Par iespaidiem Literārajā ballē, kura skolā norisinājās šī gada 12 februārī, dalījās 7a klases skolēni Anna, Ernsts, Raitis un Edgars.

12 . februārisLasīt vairāk

Pieredze Ēnu dienā

10.februāris – Ēnu diena visā Latvijā. Kāds savu sapņu profe-siju izvēlas jau agrā bērnībā un mērķtiecīgi piepilda šo sapni, vis-biežāk tomēr jauniešiem ir grūtī-bas ar karjeras ceļa izvēli. Tāpēc speciālisti uzsver, ka mērķtiecīga interešu un spēju apzināšana un jēgpilna darbība ir priekšnoteikums, lai tālāko karjeras izvēli izdarīt būtu pēc iespējas vienkāršāk un atbilstošāk pašam jaunietim.

10 . februārisLasīt vairāk

Mācību ekskursija uz LU cietvielu fizikas institūtu

Iepazināmies ar institūta vēsturi, galvenie pētniecības virzieni ir: • Elektroniskie un jonu procesi platzonas materiālos ar dažādu struktūras sakārtotības pakāpi; • Neorganiskie materiāli – monokristāli, keramika, stikli, nanostrukturētas virsmas kārtiņas optikai, elektronikai un atjaunojamajai enerģētikai; • Daudzfunkcionālie, hibrīdie un organiskie materiāli fotovoltaiskajiem elementiem, Saules bateriju pārklājumiem, ūdeņraža uzkrāšanai, kurināmā šūnām, gaismu emitējošām diodēm (LED, OLED), fotonikai un organiskajai elektronikai; • Zinātniskie instrumenti, analītiskās ierīces un sensori vides monitoringam; • Redzes zinātne, jaunas tehnoloģijas psiho-fizikālajiem pētījumiem un redzes aprūpes tehnoloģijas.

10 . februārisLasīt vairāk

Izstāde un radošā darbnīca „Arsenālā”

27. janvārī 10a un 12a klases skolēni apmeklāja mākslinieka Pētera Sidara personālizstādi „Tveramā kustība” izstāžu zālē „Arsenāls”.

27 . janvārisLasīt vairāk

Intelektuālais maratons

27.janvārī 1.-4. klašu grupa “KLASIKA”, “HARMONIJA” un 28.janvārī 5.-12. klašu grupa “KLASIKA”, “HARMONIJA”, VALMIERAS 2.VSK, RĪGAS 22.VSK, 64.VSK

27 . janvārisLasīt vairāk

Ziemassvētku svinības

Tu saki: Ziemassvētki – vakars, kā vakars, kā visi citi atnāks un ies. Nāc, paklausies, draudziņ, cik neparasti klusums šovakar dzied.

18 . decembrisLasīt vairāk

Ceļojums uz teiksmaino Lapzemi

No 18. decembra līdz 22. decembrim mūsu skolas skolēnu grupa ceļoja uz Ziemeļiem – Lapzemi, kur atrodas galvenā Ziemassvētku personāža Santa Klausa mītne.

18 . decembrisLasīt vairāk

„BBB” Vislatvijas SMU Ziemassvētku gadatirgū

12. decembrī notika Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgus, kopumā pulcējot labākos 76 vidusskolas un 51 pamatskolas SMU no visas Latvijas.

12 . decembrisLasīt vairāk

Keramikas izstāde

Izstādes darbiņus veidojuši mūsu skolēni

2 . decembrisLasīt vairāk

Angļu pasakas

26.11.2015. Atvērto durvju diena: vecākiem iespēja vērot mācību stundas. 1. stundas laikā vecāki vēroja 1.-4. klašu skolēnu pasaku iestudējumus angļu valodā.

26 . novembrisLasīt vairāk

Latvijas Republikas Proklamēšanas diena

16. novembrī skolas kolektīvs pulcējās zālē, lai godinātu Latviju.

18 . novembrisLasīt vairāk

Mārtiņdienas gadatirgus

10. novembrī skolā Mārtiņdienas gadatirgus

10 . novembrisLasīt vairāk

Pedagoģiskā sēde

27. oktobrī, kad skolēni baudīja nopelnītās brīvdienas, skolas pedagogi sanāca uz kārtējo sēdi.

27 . oktobrisLasīt vairāk

Skolotāju diena

2. oktobrī tika svinēta Skolotāju diena

2 . oktobrisLasīt vairāk

Pētnieciskās dienas

Jaunais mācību gads sākās ar visas skolas izbraukumu uz Pētnieciskajām dienām no 2. līdz 4. septembrim.

4 . septembrisLasīt vairāk

Jaunā mācību gada pirmā diena

Skola atdzīvojas ar 1. septembri – Zinību dienu. To piepilda bērnu un jauniešu vasarā uzkrātā enerģija, atkalredzēšanās prieks un jauna sākuma trauksme.

1 . septembrisLasīt vairāk

Absolventiem

Vēlam veiksmi un izturību jaunajā dzīves posmā mūsu absolventiem!

30 . augustsLasīt vairāk

Vācu valoda apvieno!

«Deutsch mit Spaß!» Vācu valoda ar prieku!

30 . augustsLasīt vairāk

„Vācu valoda ar prieku!”

Beigusies divpadsmitā („Klasikas” skolēniem – ceturtā) kursa „Deitsch mit Spas!” - „Vācu valoda ar prieku!” vasaras nometne Vācijā. Tā bija īpaša vasara – ar jaunu draugu un draudzības sākumu. Par to pateicamies skolai Oberschule Markranstadt, tās direktorei Reismanes k-dzei un vācu puses projekta koordinatorei Šulikovas k-dzei. Vācu skolēni bija kopā ar mūsu skolas skolēniem ne tikai atpūtā, sporta nodarbību laikā, bet, galvenais, mācību laikā: vācu, krievu, angļu valodas, fizikas, ķīmijas, tehnoloģiju, bioloģijas, sporta un mūzikas stundās. Sapratne bija abpusēja, un tas ļauj lepoties ar mūsu skolēnu prasmēm.

30 . augustsLasīt vairāk

Pedagoģiskā sēde

Skolas pedagogi uz sēdi pulcējās 28. augustā, lai pārskatītu iepriekšējā mācību gada rezultātus un vienotos par darbu jaunajā mācību gadā.

28 . augustsLasīt vairāk